2012 m. gegužės 18 d., penktadienis

Uzbekiškas plovas



0,5kg mėsos

0,5kg ryžių

0,5kg morkų

2 svogūnai

100ml aliejaus


Pilam į špižinį puodą aliejų. Užkaitinam ir pilam svogūnus griežinėliais. Jiems pageltus supilam morkas tarkuotas per burokinę tarką. Apkepus sudedam mėsą supjaustytą, (kitą kartą bandysiu sumaišyt viską, nes kelintas kartas mano tam naujam špižiniam puode nori svogūnai prisvilt) ant viršaus išmirkytus ryžius. Užpilti vandens pasūdyto. Jo t.b. per 2 pištus virš ryžių. Uždengus verdame ant mažos ugnies. Baigta būna tuomet kai pastuksenus į ryžius bus toks tuščias garsas. Tada jau galima ir sumaišyti.

Šį receptą padiktavo mamos draugė uzbekė


3 komentarai:

  1. jei galima patarti, tai kai iskepi svogunus juos reikia isgriebti is aliejaus, iskepi morkas - isgriebi, sudedi mesa dalimis (kad nekristu temp), apkepi - isgriebi. tada viska pabaigoje jau kartu sumaisai, uzdedi ryzius ir uzpili verdanciu vandeniu :)tada niekas nesudega, o aliejui atiduoda skoni palaipsniui. ir rekomenduociau paskaninti kuminu (seklytemis) ir raugerskio uogomis dziovintomis :)(net seiles isskyre berasant, mano vyras plovo gaminimo fanatas, tai daznai ragaujam :D)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. eina sau kaip skaniai skamba :) dėkui tau už patarimą ;) nusipirksiu visų sėklyčių, uogyčių ir gaminsim patobulintai ;)

      Panaikinti
  2. Kaip tie auksaspalviai ryžiai gardžiai atrodo... niam niam

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...