2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Čenakas



Receptą nusirašiau nuo mamos užrašų knygos kažkada. Jos receptūra labai jau tiksli gramais, bet aš dedu iš akies, žiūrint, kiek ko turiu tuo metu :)

500g kiaulienos
1kg bulvių
250g morkų
125g agurkėlių marinuotų
50g pomidorų padažo ( aš dedu pastos)
50g svogūnų
50g grietinės
česnako skiltelė
vandens
lauro lapelių, druskos, pipirų, petražolių
(rūkytos dešros, sultinio)

Kadangi, tai receptas kepto orkaitėje čenako, tai mama sakė supilt pirmiausia bulvių sluoksnį. Tada morkų, mėsos. Beriam pipirų, lauro lapų, agurkėlius, svogūnus ir visas likusias bulves. Tad supilam skystį ( vanduo, pomidorų padažas, grietinė ir prieskoniai). Pilam tiek, kad pusė puodo būtų ir kepam ant 275C apie 1,5 val.

Kadangi puodelių molinių mes neturim šiuo metu, bet čenako norisi, tai verdam jį savo špižiniam puode ir ne orkaitėje, o ant viryklės. Visai jis mums ir toks skanus, be to vaikams virtas visai patinka. Gaunas tokia "tanki" čenakinė sriuba :D


2 komentarai:

  1. O aš įdedu dar ir grietinės, pasidarau tokį padažiuka su grietine ir pomidarų padažu ar ten pasta ko būna namuose ir į ten pat visus prieskonius sudedu (išskyrus druską), viską skiedziu vandeniu, puse supilu, o į kitą pusę įdedu druskos ir vėliau supilu kai šiek tiek išgaruoja. Šitaip mėsa būna minkštutėlė, kai vėliau druską įdedi ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tu kaip visad visokių navarotų gerulių prigalvoji :) reiks pabandyt. dėkui ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...