2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Vyniotinis su obuoliene



4 kiaušiniai
4š. su kaupu miltų
1/2 a.š kepimo miltelių
4š. cukraus
2 obuoliai
obuolienės

Obuolius sutarkuoti burokine tarka ir apiberti šiek tiek cukrumi.
Ant skardelės patiesiam kepimo popieriaus ir sudedame obuolius ir obuolienę. Galima dėt ir tik vienų kurių nors.
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius suplakti gerai mikseriu. Sudėti cukrų ir dar paplakti kokias 3 minutes kol gausis kremo konsistencijos.
Sudėti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Gerai permaišyti.
Išplakame ir atsargiai įmaišome baltymus.
Gaunasi skystoka puri masė. Ją užpilame ant sudėliotų obuolių ir obuolienės.
Kepti ant 180C apie 15 min.
Išėmus iš orkaitės užklojame rankšluostėliu ir apverčiame visą kepinį. Nulupame kepimo popierių ir rankšluosčio pagalba suvyniojame ritinėlį.
Mano manymu, jam būtų gerai pagulėt per naktį, kad susigertų gerai.

p.s. gaila, kad nebuvo progos nufotkint prapjauto. mat išsinešėm į svečius.

radau receptą liveinternet.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...