0,5kg mėsos
0,5kg ryžių
0,5kg morkų
100ml aliejaus
Pilam į špižinį puodą aliejų. Užkaitinam ir pilam svogūnus griežinėliais. Jiems pageltus supilam morkas tarkuotas per burokinę tarką. Apkepus sudedam mėsą supjaustytą, (kitą kartą bandysiu sumaišyt viską, nes kelintas kartas mano tam naujam špižiniam puode nori svogūnai prisvilt) ant viršaus išmirkytus ryžius. Užpilti vandens pasūdyto. Jo t.b. per 2 pištus virš ryžių. Uždengus verdame ant mažos ugnies. Baigta būna tuomet kai pastuksenus į ryžius bus toks tuščias garsas. Tada jau galima ir sumaišyti.
Šį receptą padiktavo mamos draugė uzbekė
jei galima patarti, tai kai iskepi svogunus juos reikia isgriebti is aliejaus, iskepi morkas - isgriebi, sudedi mesa dalimis (kad nekristu temp), apkepi - isgriebi. tada viska pabaigoje jau kartu sumaisai, uzdedi ryzius ir uzpili verdanciu vandeniu :)tada niekas nesudega, o aliejui atiduoda skoni palaipsniui. ir rekomenduociau paskaninti kuminu (seklytemis) ir raugerskio uogomis dziovintomis :)(net seiles isskyre berasant, mano vyras plovo gaminimo fanatas, tai daznai ragaujam :D)
AtsakytiPanaikintieina sau kaip skaniai skamba :) dėkui tau už patarimą ;) nusipirksiu visų sėklyčių, uogyčių ir gaminsim patobulintai ;)
PanaikintiKaip tie auksaspalviai ryžiai gardžiai atrodo... niam niam
AtsakytiPanaikinti