2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis
Kukurūzų miltų arba kruopų blynai
300 g kukurūzų miltų (~1,25 stiklinės)
400 g pieno (~1,75 stiklinės)
3 kiaušiniai (jei tik vieną, tuomet gerai dar kepimo miltelių būtų įdėt kokį 1a.š.)
75 g tirpinto sviesto
šaukštelis cinamono
2-3 šaukštai cukraus
Jei kepsim iš kukurūzų miltų, tai juos supilam pieną po truputėlį ir suplakus gerai, plakam po vieną kiaušinius. Tuomet pilam sviestą. Suberiam cinamoną ir cukrų.
Pilam į keptuvę samteliu gamindamos plonus blynelius. Šiaip aliejaus turėtų neprireikti.
Šį receptą nužiūrėjau http://www.duonosirzaidimu.wordpress.com/
O man pačiai per skubėjimą gavosi kitas receptas ir man jis sakyčiau net labiau patinka :)
Gaminau aną receptą susipyliau pieną ant kruopų ir laukiu kol pabrinks, o kad ten miltai buvo nurodyti , tai visai ne galvoj :D Kiek laukus ėmiau užkaitinau ir kiek palaukus ėmiausi baigt tešlą gamint. Paskui paieškojusi internete radau receptų, kad daro ir iš kruopų.
2st. kukurūzų kruopų
2st. pieno
3-4š. miltų
1/2 kepimo miltelių
2-3š. cukraus
1 kiaušinis (galima ir nedėt)
druskos
aliejaus kepimui
Perplauti kruopas ir užpylus verdančiu pienu palaikyti kokią valandžiukę.
Tuomet sudedame miltus sumaišytus su soda, cukrų, druską
Kepame ant aliejaus nedidelius blynelius.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Gaminau pirmaji varianta. Man ir vyrui patiko. Kepimui reikejo aliejaus ir miltu teko det pora saukstu daugiau. Na, o taip tai liuks. Aciu
AtsakytiPanaikinti