2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų arba kruopų blynai




300 g kukurūzų miltų (~1,25 stiklinės)

400 g pieno (~1,75 stiklinės)
3 kiaušiniai (jei tik vieną, tuomet gerai dar kepimo miltelių būtų įdėt kokį 1a.š.)
75 g tirpinto sviesto
šaukštelis cinamono
2-3 šaukštai cukraus

Jei kepsim iš kukurūzų miltų, tai juos supilam pieną po truputėlį ir suplakus gerai, plakam po vieną kiaušinius. Tuomet pilam sviestą. Suberiam cinamoną ir cukrų.
Pilam į keptuvę samteliu gamindamos plonus blynelius. Šiaip aliejaus turėtų neprireikti.
Šį receptą nužiūrėjau http://www.duonosirzaidimu.wordpress.com/


O man pačiai per skubėjimą gavosi kitas receptas ir man jis sakyčiau net labiau patinka :)
Gaminau aną receptą susipyliau pieną ant kruopų ir laukiu kol pabrinks, o kad ten miltai buvo nurodyti , tai visai ne galvoj :D Kiek laukus ėmiau užkaitinau ir kiek palaukus ėmiausi baigt tešlą gamint. Paskui paieškojusi internete radau receptų, kad daro ir iš kruopų.

2st. kukurūzų kruopų
2st. pieno
3-4š. miltų
1/2 kepimo miltelių
2-3š. cukraus
1 kiaušinis (galima ir nedėt)
druskos
aliejaus kepimui

Perplauti kruopas ir užpylus verdančiu pienu palaikyti kokią valandžiukę.
Tuomet sudedame miltus sumaišytus su soda, cukrų, druską
Kepame ant aliejaus nedidelius blynelius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...