2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Tunika reglanu nuo viršaus



Virbalai 3,5 trumpi ir su valu 60cm
Siūlai: 100proc. vilna 100g, 350m "Teksrena" 895nr.Uždedam 100 akių (taip gražiai išsidalins reglanui 32, 16, 32, 16) ant 4 trumpų virbalų. Megzt gerosiomis apie 3-4cm. Dabar formuosim kaklą. Nu bet galima šioje tunikoje ir be jo apsieit, nes iškirptė ir taip gan gili. Nu bet jei formuojam, tai teks megzt dalimis išmezgant nepilną ratą. Pirmą kartą mezgiau eilę jau su reglano eilutėmis ir prie paskutinės eilutės prie kaklo (mat skaičiuoju nuo kairiosios pusės priekinės eilutės iki kitos pusės priekinės) išmegzt plius vieną akį iš mezginio priekio dalies akių. Tada dar vieną uždėt papildomą akį užmetant siūlą ant virbalo. Kitą kartą kai grįšim į šitą pusę, tai ji tarnaus tam, kad nesusidarytų skylė mezginyje. Mat reiks sumegzt. Dabar mezgam atgal (nemezgant prie kaklo) nebeuzdėdamos reglano eilutėse akių, o tik išmezgat pridėtąsias aną kartą. Išmezgus paskutinę priekaklio reglano eilutę irgi išmegzt papildomai 1 akį iš kaklo srities ir plius tą siūlą užmest. Kitą eilę mezgant vėl vieną pridėt. Kitoj pusėj taip pat. Toliau reiks pridėt po 2 akis iš abiejų pusių papildomai iš kaklo srities ir vieną kartą po 3, о tad jau išmezgam visas kaklo akis. Aš kai mezgu reglano eilutes, tai darau, kad nebūtų didelių skylučių- man taip gražiau. Taip gaunasi kai uždedi susuktą akį.




Tiesa, o reglano eilutes mezgant reikia pridėt po vieną akį iš abiejų pusių prie eilutės. Blogojoje pusėje (šiuo atveju tiesiog kitoje eilėje) tik išmezgam pridėtąsias. Kitoje eilėje vėl pridedam. Megzt taip pridedant tol, kol užteks pločio krūtinei (matuojant priekio ir galo akis sudėjus) bei patikrint ar užteks pločio. Aš kadangi negalėjau primatuot realiai, tai palygiau su šiuo metu tinkama suknele. Kai jau nusprendžiam, kad tinka, nukeliame rankovių akis ant siūlo ir pasiliekam tik priekio ir nugaros akis. Kai mezgam pirmąją eilutę aplink, tai pažastų srity uždedam po 3 papildomas akis (jas dėjau susuktas kaip ir reglanui). Mezgiau žemyn ir kas 7 eilės šonuose (grynai po pažasčia) uždėdavau po vieną akį, kad platėtų vos vos.



Pačioj apačioj numezgiau 4 eilutes blogosiomis. Tada 2 eilutes gerosiomis, o tada vėl 6 eiles blogosiomis. Čia tam, kad suknelei nesiriestų apačia.



Tada surinkau rankovių akis pažastyje padarydama 5 naujas akis. Pamezgiau 2 eilutes ir nuėmiau. šiaip man sutapo, kad apačioje man baigėsi beveik ta pati spalva kaip ir rankovės buvo baigtos. Viskas! :)

O čia man pernai draugė suruošė bais išsamų aprašymą reglano :) Pasinaudokit ir jūs. Numezgiau tą kartą lėlei megztukėlį ir įsimylėjau šitą mezgimo būdą. Dėkui Sniegai už tai ;) Tik aš savo tunikoje mezgiau su nematomom skylutėm :)

Išsami reglano pamoka. Megztukas lėlei.

Išsamiausias aprašymas kaip megzti sutrumpintomis eilėmis.

7 komentarai:

  1. Emutė tiesiog tobulai atrodo su šia tunika ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nu, žinok, Liucytei jau net geriau :)dabar jai iš tų pačių siūlų megztuką pradėjau megzt :)

      Panaikinti
  2. Kokio amziaus mergaitei si tunika,100 akiu 2 metuku mergytei per daug butu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O šitie siūlai labai "kandžiojas"? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. labas noriu nusimegsti sau tunikele reglanu bet nezinau kiek akiu man reikia uzsideti nesioju s dydi buciau dekinga kad imestumet koki aprasyma :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...