2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Rostovo žuvienė

600-800g sterko (aš t.p ir su lašiša verdu),
600g bulvių,
svogūno galvutė,
350g pomidorų,
2 šaukštai sviesto,
lauro lapelis, 10 grūdelių pipirų, šakelė petražolių, saujelė salierų lapelių, po 2-3 šaukštus krapų, petražolių lapelių, druskos.

Žuvies galva, kaulai ir oda 30min. verdama 2,5 l truputį pasūdyto vandens. Kubeliais supjaustytos bulvės, smulkiai supjaustyti svogūnai užpilami per sietelį perkoštu sultiniu. Įdėjus petražolių bei salierų šakelių, verdama 20-25 min.. Likus 10min. iki virimo pabaigos, sudedami žuvies gabalai, skiltelėmis supjaustyti pomidorai, įmetamas lauro lapelis, suberiami pipirų grūdeliai. Sriuba baigiama virti ant mažos ugnies. Išgriebus petražolių ir salierų šakeles, į sriubą įdedama sviesto, įberiama smulkiai supjaustytų krapų šakelių ir petražolių lapelių. Skiriama 5-6 porcijoms.
 
p.s. kad padaryt foto net neliko pilnos  lėkštės sriubos :D
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...