2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Propolio aliejaus gaminimas namuose

Propolio tepalas
Vandens vonelėje pasišildyti 85g alyvuogių (persikų, abrikosų, saulėgrąžų) ir įberti malto propolio 15g. Kurį laiką pakaitinti. Dar šiltą perkošti per dvigubą marlę ar ryžių popierių, kaip aš.


Propolio sviestas pagal Karimovą
100g sviesto ištirpinti emaliuotame puode, pridėti 15g propolio ir pakaitinti 10-15min. ant silpnos ugnies. Perfiltruoti per 1-ą marlės sluoksnį.


Alyvuoginis propolio sviestas pagal Siniakovą
Pusiau skystas gaunasi. Paimti 5, 10, 15 arba 20 smulkinto propolio ir užpilti 100ml alyvuogių aliejumi ir pakaitinti ant vandens vonelės valandą. Dar karštą perfiltruoti per kelis marlės sluoksnius.


Naudojimas: sviestą naudojau kai naudojau gėrimui į vidų, o tepalai pas mus naudojami visiems gyvenimo atvejams, o ypač panoms kai pienligės užeina. Dar tepu padus, krūtinę ir gerkles kai peršalimai puola. Dar ausų uždegimus šauniai gydo. Žodž, nuo visko ir visada!

Šioje svetainėje rusų kalba yra daug nuostabių receptų. Aš iš jos ir ėmaiu šiuos kelis receptukus, kuriuos jau ne kartą gaminau.

2 komentarai:

  1. Propolio tepalas tikrai puikus. Išbandžiau - 100 % veikia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. labas. klausimelis: viska padariau kaip ir nurodyta, tai pikis i gumula toki aliejuje susoko (nors smulkiai buvo sumaltas), ar cia viskas ok?(: ir kiek laiko alieju palaikyt vonelej karstam vandeny? irgi neaisku buvo, nesinori perkaitint, bet nu tas susokes i gabala biciu pikis, tai ir kazkaip nenuteike viltingai(:

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...