2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Bulvių košės ir faršo apkepas "Hachis parmentier"

Draugė jau keli metai kaip gyvena Prancūzijoje. Nusibodo man mano receptai, tai prašiau, kad pasidalintų ten išmoktais kokiais "ūkiškais".  

1kg virtų bulvių,
500g maltos jautienos,
svogūnas,
česnako
sūrio "gruyere" (aš tarkavau tą, kurio šaldytuve turėjau. turbūt kokios "žvaigždutė")

Svogūnus susipjaustom ir pakepinam ant aliejaus. Sudedam faršą, česnakus, šviežias petražoles ir bazilikus.
Kol kepa susitrinam bulves su trupučiu pieno.
Tada dėjau sluoksnį bulvių košės, faršo ir vėl košės. Nors draugė sakė viską sumakaliuot. Užtrakuojam sūrio.
Pašaut į orkaitę apie 20min.

 

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...