2012 m. sausio 27 d., penktadienis

Virtinukai varškėtukai


Šiandien mažiukės namie, tai pusryčiams virėme mūsų firminius varškėtukus.
Reiks:
0,5 kg varškės
2 kiaušinių
3-4 šaukštai miltų
manų visa kita dalis vietoj miltų
druskos žiupsnelis

Kažkada pritrūkau miltų varškėčiams ir pribėriau manų dalį ir nuo to laiko visad dedu maždaug 2/3 manų. Tada varškėtukai būna smagiai purūs ir gerokai minkštesni. Žodžiu, pirmiausia pasiplaku kiaušinius, suberiu varškę ir šakute patrinu. Įsipilu kelis šaukštus miltų ir tada jau dedu manus. Šiaip dar labai priklauso kokia varškė. Jei šlapia, tai teks gerokai daugiau miltų dėt. Užsikaičiu vandenį. Na o kai jau išminkom iki tokio lygio, kad tiktų pasidaryti "gyvates" (čia taip Ema vadina), tai prisidarom jų ir pjaustom gabaliukų. Beriam juos į indą su miltais ir vis pakratom, kad nesuliptų.

Aš valgau su cukrumi ir cinamonu. Vyras visad prisipila skysčio ir grietinės, o panos dauguma irgi su cinamonu ir cukrumi.


Niekad šis darbas neapsieina be mano vyr. pjaustytojos :D










1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...