2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Meduolinis namukas



Šiemet nutariau, kad nėra ko vėl atidėt noro iškepti ir sulipinti namuką meduolinį. Kažkada, turbūt prieš kokius 10 metų darėme su sesėmis pas tėvus ir prisimenu, kad nelengva buvo sudėtingai išraitytas sienas sulipinti. Tad pasirinkau kuo lengvesnį variantą.

Meduolio receptas:

500g miltų (250g kvietinių, 250g ruginių)
1 kiaušus (+1baltymas)
150g medaus
100g cukraus
150g sviesto
120ml pieno/grietinės
prieskonių po 1 a.š. : imbiero, cinamono, kardamono ir kt.
čiut druskos
1 a.š. kepimo miltelių


Masė sulipinimui:
1 kiaušinio baltymas
1š. citrinos sulčių
cukraus pudros dėjau tiek kaip kokią cemento masę lyg daryčiau :D


Pirmiausia užsikaičiame nedideliame puode sviestą, cukrų ir medų. Maišant pavirti iki kol užvirs. Paliekame iki kol pravės kokiai 15 min.

Tuo tarpu sumaišome miltus, kep.miltelius, druską, kiaušinius, prieskonius, pieną. Po to, supilame sviesto mišinį. Viską labai gerai permaišome, išminkome ir pastatome į šaldytuvą minimum porai valandų.
Iš tešlos iškočiojame 2 lygiakraščius trikampius 15cm aukščio ir dvi sienas pusės A4 lapo dydžio
Kepti apie 10-15 min. 180C karščio orkaitėje

Man iš šios porcijos gavosi du namukai ir visokių žvėrelių nemažai. Tik pagrindui naudojau padėkliukus plastikinius. Pirmiausia sulipindama susiklijavau vieną šoninę sieną ir abu trikampiukus galinius. Prieš tai viename trikampiuke išpjoviau duris. Tepiau ir prie pagrindo ir sienas iš visų pusių, nes bijojau, kad nelaikys :D Tiesa, dar pasistačiau puodelį, kad prilaikytų, nes norėjo vis čiuožt tą didžioji siena. Priklijavus ir kitą didžiąją, viršuje gerokai prispaudžiau masės ir uždėjome riešutų eilutę. Na o tada jau su Emute puošėme abi pasitardamos visokiais varvekliais iš masės, tortų pabarstukais spalvotais, šokoladiniais, kokoso drožlėmis. Beje, aš neturiu švirkšto konditerinio, bet visai neblogai su celofaniniu maišeliu tvirtesniu apsiėjau






2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...