2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Lašiša kepta orkaitėje su grietinės plutele


lašiša (apie 1kg)
1st.grietinės
1,5š.sviesto
druskos
pipirų
žalių svogūnų (dėjau šaldytų)
džiūvėsėlių

Skardą ištepame stipriai sviestu. Pabarstome džiūvėsėliais. Suguldome lašišą supjaustytą gabalėliais. Prieš tai būtų gerai būti pabarsčius druska tuos gabalėlius. Pabarstome džiūvėsėliais, žaliais svogūnais, pipirais, druska ir vėl dėti kitą žuvų sluoksnį jei reikia. Vėl užbarstome ta pačia tvarka. Ant viršaus uždėti šaukštą sviesto, užpilti paskirstant stiklinę grietinės. Vėl užberti džiūvėsėliais ir pašauti valandai į 230C orkaitę. Gaunasi skaniai riebu :)




receptas iš knygos "Didžioji virėja"

3 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. labai skaniai riebu, žinok :) man tinka, o vyras suvalgo gabaliuką ir jau prunkščia, kad per riebu :DDD

      Panaikinti
  2. Būtinai reik orkaitės, nes tokie patiekalai, kad ir riebūs, bet beprotiškai skanūs. Labai labai noriu išbandyti. Dėkui, kad dalinatės tokiais skaniais virtuvės atradimais.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...