2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Naujieji Metai

Per pačias Kalėdas aplankė mane draugė ir atnešė mums dovanų labai fainą paršelį-taupyklę. Sakė čia mums, kad taupytume ir nepritrūktume namukui užbaigti :) Jis buvo baltut baltutėlis ir prie jo buvo pridėta dažų, kuriais reikia nusispalvinti ir iškepti orkaitėje. Ema tik pasirguliavusi pradėjo geriau jaustis iškart užreikalavo eit spalvint ir baigta :) Kitą dieną mudvi iškepėme ir sulipdėme cielus du meduolinius namukus. Vieną nunešėme kaimynų šeimynai, o kitą pasidėjome palaukti Naujųjų Metų fiestos pas kitus vaikus. Kitais metais sakėm vėl gaminsim, bet gal jau imsimės kiek sudėtingesnių architektūrinių sprendimų :)








Į tarpušventį atėjo ir tradiciškai siuntinukas pilnas dovanų nuo mano mielosios draugės Sniegos. Mūsų nuostabai gavome įspūdingą popierinį lankstinuką. Vos prieš nepilną savaitę Ema užmatė kažką panašaus internete ir zirzė, kad padaryčiau, o aš nei žalio supratimo neturėjau kaip. Žodžiu, Emutės svajonė išsipildė ir dar labai fainą knygelę apie Findusą.





Visai prieš pat Naujuosius dar turėjome smagų karnavalinį vakarėlį mūsų Yamahos mokyklėlėje. Ema nutarė, kad nebebus Raudonkepuraitė, o rengsis Bitute. Na o sesytė bus ta kepuraitė. Tik kepurės niekaip nesidavė uždėt, tai Raudonkepuraitė buvo be kepurės. Domira irgi labai norėjo eiti, bet nabagėlė ėmė ir susirgo. Pykino ir galvą labai skaudėjo, tai palikome pamiegot. Na o šventėje buvo daug dainų, žaidimų, darbelių ir net stlas pilnas vaišių :)










Naujieji naujieji metai :) Juos važiavome sutikinėti pas draugus į netoli Ukmergės esantį kaimuką. Ten reikalai buvo net keli tadien. Mat dar ir "aplaistyti" namuką reikėjo, tai šventė dar smagesnė buvo. Susirinko labai žemaitiška publika ir buvo daug smagių vaikų :) Dar buvo labai mielas šviežias katiniukas, kurį tik ir taikėsi kasnors nustvėrus palaikyti rankose.






vaikai beveik visą vakarą piešė, žaidė, dūko, o galiausiai po "pižamų vakarėlio" visi sumigo vaikų kambaryje.


Šeimininkės tik siluetas po namus blaškosi :D



vyrai bais diskutuoja ir valgo valgo :D






Liucytė kažkokia papezus? Turbūt miegelis jau laužė?








ir mane nufokino :) dažniausia aš niekad ir neturiu savo fotkių, nes pati tik anoj pusėj ekrano būnu :D






Prieš pat išeinant Liucytė užmigo nešiojama juostoje, tai Kristina davė savo striukė ir ėjome į lauką sutikinėti 12 val.. Turėjome gausiai fejerverkų, tai kaimukas ir jo šunys dabar žinos, kad sodyba gyva :D





Dar pridursiu šį tą apie maista. Labai skanią iškepiau vištą įdarytą citrina ir svogūnu pagal Beatos receptą . Gavosi labai kvapni ir sultinga. Sakiau reiks nepamiršt vėl kada pakartot. Tiesa, tų kukuliukų aš nedariau.

O vyras panoro iškepti sprandinę iš Gustavo receptų knygos. Irgi gavosi liuks. Labai skaniai tos garstyčios ten. Oi, radau internete nurašytą receptą. Nwereiks man nurašinėt :)

Dar viena viešnia išmokė superinį nealkoholinį vyną pagamint. Supylėme 2 pakelius vynuogių ir 1 pakelį multi sulčių, pridėjo prieskonių skirtų vynui (jau suruošti būna parduotuvėse mažais pakeliais) ir pakaitinome iki virimo. Nu pliumpinom išsijuosę visos :)

Dar nusirašiau iš Uršulės mokyklinės knygos "gero" meduolio receptą.

4st. miltų, 1 kiaušinis, 2 tryniai, 2š. lydyto sviesto, pusė st. medaus, 1st. cukraus, 2š grietinės, 1a.š.sodos, po truputėlį gvazdikėlių, cinamono, imbiero ir kt. :)

2 komentarai:

  1. Testimоnials arе аlso a lot of woгk, thеn try green pure green coffee extract weight loss аid and
    has become very сonvenient to lоse the amount of
    dietary fat.

    AtsakytiPanaikinti
  2. However somе of cheap pure grеen coffeе bean
    extгact reviews uѕ hаvе found that when subjects ωеrе injеcted
    with grеen pure gгeеn coffee bean eхtгact reѵiews.


    my sitе; pure green coffee extract

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...