2012 m. balandžio 28 d., šeštadienis

Obuolių ir varškės pyragas




Reikės:

- 1 pakelio sviesto (180g)
- 2 st. miltų
- cukraus
- cinamono
- 500 gr. 9 proc. riebumo varškės
- 3 kiaušinių
- 9 didelių obuolių


Nulupti obuolius

Ruošiam varškę. Įmušti kiaušinius, suplakti su 10 š. cukraus, sudėti varškę ir dar paplakti mikseriu gerai.

Tešlą ruošiam. Sviestą kambario temperatūros apipilam miltais, kažkiek pakapojam peiliu, o tada jau rankom maigom kol pasidaro purus kaip sniegas. Tada į tą sniegą beriam cukraus kol bus labai saldu.


Tešlos masę pasidalinam į dvi dalis. Vieną kiek didesnę beriam ant dugno ir tolygiai paskirstome. Tada pilame varškę. Ant varškės sudedame supjaustytus skiltelėmis obuolius. Ant obuolių viršaus užberiame cinamono ir šiek tiek cukraus. Tada jau pilame kitą tešlos dalį. Jis turėtų būti plonutis, tuomet gausis smagiai traškus.

Orkaitę įkaitinam iki 180C ir kepam apie valandą. Dariau didžiojoje keksinėje

p.s. man nesigavo sluoksniukai, nes Liucytė prieš kišant į orkaitę atsegė tortinę :D Tad maniškis susimakalavęs gerokai, bet skanus vis tiek bais, o ypač tas varškės sluoksnis. Kepsim dar :)

Autorius: Vilmos obuolių ir varškės pyragas

p.s.  (2012.05.05)kepiau dar kartelį ir su visais tvarkingais sluoksneliais, tai turiu pasakyt, kad anas tas "nesigavėlis" man kur kas labiau patiko :) kepsiu kitais kartus būtinai sumaišydama sluoksnius tarpusavyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...