Tešlai
400 g miltų
6 v. š. cukraus
vanilės įtarkavau
200 g sviesto arba margarino
1 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. kakavos
2 v. š. grietinės ar jogurto
Varškės įdarui
0,5 kg varškės
6 v. š. tirpinto sviesto
3 kiaušiniai
2 v. š. krakmolo
0,5 st. juodųjų serbentų uogienės
Tešlai skirtus produktus gerai suminkyti ir pasidėti į šaldytuvą.
Kiaušinius atskirti. Trynius išsukt su cukrumi ir sudėti į ištrintą varškę. Sudėti sviestą, krakmolą, vanilę. Gerai išmaišius sudėti baltymus išplaktus.
Pasiruošiau skardą, išklojau blyneliais prispausdama prie dugno vieną tešlos dalį. Sudėjau varškės įdarą. Užpyliau uogėnės ir užtarkavusi likusią tešlos dalį pašoviau 180C maždaug 45min.
Pastabos.Kepiau savo didžiojoje kepsinėje. Labai patiko varškės įdaras. Kitą kartą gal dėčiau obuolienės ar kokių kitų uogų, nes nuo juodųjų man kike per rūgštu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą