2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Universalus apelsinų žievelių valiklis


Netyčia užtikau internete plaukiojantį receptą kaip pasigaminti universalų valiklį iš apelsino žievelių. Šiaip mes vis nusiperkam "sonett" firmos būtent apelsinų valiklį, bet jis toks gan nepigus yra. Na o buvo taip, kad namie kurį laiką buvo daug apelsinų suvalgoma, tai ir nutariau, kad jau laikas pabandyti.


Na o receptas toks:
Apesinų žieveles (galima ir kokių kitų citrusinių vaisių) sudėti į stiklainį ir užpilti jas iki viršaus actu (aš pyliau obuolių).  Uždengti ir pastatyti apie 10dienų. Tada nukošti ir galima naudot gryną arba atskiedus vandeniu.

Kai kas siūlo skiesti vandeniu jau užpilant žieveles, bet grynas, manau, geriau laikytųsi.Na o skiedžia gatavą žievelių actą su vandeniu santykiu 1/2. Beje, dar atskiedus galima pridėti kokių mėgiamų eterinių aliejų kelis lašus.

Kvepia jis man palyginus smagiai, nes apelsinų kvapas gerokai stipresnis nei acto. Kol kas pabandžiau išplauti vonią, tai man patiko. Pakankamai žibanti buvo ne vieną dieną :D Tiesa, o ir išplovusi iškart leidau vaikus maudytis be jokio streso, kad gal kokios chemijos liko :) Kiek skaičiau, tai turėtų valyti: vonias, dušus, kriaukles, tualetą, veidrodžius...


1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...