2013 m. vasario 26 d., antradienis

"Kvapų namai" gėrybės

Aš kai nuvažiuoju į Vilnių, tai visad nutaikau progą ir užsukuį savo mylimukę  "Kvapų namų" parduotuvytę. Kaip visad einu ten su konkrečiais sugalvojimais ką pirksiu, nes ten uj kaip galima pamest galvą. Tad šį kartą suplanavau nusipirkti tik 3 gėrybes. Produktai be galo geri ir kokybiški, o ir iš meilės šiai parduotuvytei, pasidalinsiu info apie savo pirkinius.


 Baltojo kamparo balzamas Karpūra

Draugė kartą atėjo visa kvepianti, tai puoliau klausinėt, kuo ji čia taip skaniai pasitepliojus, tai ir papasakojo apie šitą nuostabią Karpūrą



Info ir pav. iš jų puslapio. Ten kiek daugiau parašyta http://aromata.lt/.
Sinergijose su gvazdikėlių aliejumi, tokia yra mūsų karpūra, itin vertinamas esant ne tik galvos, bet ir gerklės skausmui, užkimus (tepti kaklą), peršalus (tepti krūtinę), nuo slogos, pasitepti smilkinius, kaktą, sinusų vietas ir šiek tiek po nosimi (palengvins kvėpavimą).


Damaskinių rožių hidroliatas

Be šito hidroliato jau keletą metų negaliu gyvent. Pasibaigė, tai vėl nusipirkau. Gal kas tokio daikto nepažystat, tai pasidalinsiu info iš jų puslapio http://aromata.lt/ 




Damaskinių rožių  vanduo nėra gaunamas distiliuojant rožių eterinį aliejų.  Damaskinių rožių žiedai ir pumpurai subtiliu vandens ir vandens garų metodu  specialiai distiliuojami tik rožių vandeniui gauti.
 Šios senovinės rožės auginamos ekologiniame ūkyje  Bulgarijoje. Rožių žiedai skinami rankomis gegužę-birželį ir tuoj pat distiliuojami.

Natūraliausias veido prausiklis, gaiviklis ir tonikas.
Grynas distiliavimo produktas, be alkoholio, konservantų, be sintetinių priedų ir kvapų, neskiestas.

Damaskinių rožių hidroliatas:

- neutralizuoja kieto vandens nuosėdas ant odos
- drėkina ir ramina; puoselėja odą ir harmonizuoja
- tinka veido prausimui ir valymo užbaigimui
- atgaivina ir tonizuoja
Tinkamas bet kokiam odos tipui, taip pat jautriai, sausai, brandžiai odai.

Damaskinių rožių hidroliato NAUDOJIMAS:
Papurkšti ant veido, užbaigiant makiažo valymo procedūrą; leisti nudžiūti natūraliai, kad oda prisigertų nuostabių žieduose esančių bioaktyvių medžiagų;
Prausti hidroliatu veidą ryte, ypač jei oda jautriai reaguoja į vandentiekio vandenį. Sudrėkinti hidroliatu vatos tamponą ir juo valyti veidą;
Purkšti ant odos, vos pajusite, kad jai to reikia: palepinkite veidą bent kelis kartus per dieną, jei būnate kondicionuojamose patalpose, karštomis vasaros dienomis, po saulės vonių; leiskite susigerti ir nudžiūti savaime.
Bulgarija

 

Raudonėlių eterinis aliejus

 Gaila, bet pas juos nerandu info apie šį eterinį aliejų. Šiaip pirkau, nes jų išleistoje knygoje paskaičiau, kad nuostabių nuostabiausias et.aliejus nuo įvairiausių bėdų, pradedant nuo peršalimo iki visokių kandidų.

 

Natūralus dantų šepetėlis

Na o vyras užmatė sau gerą daiktą, o dar kai pardavėja pasakė, kad kvepia garstyčiomis ir krienais, tai tuoj stvėrė. Tik nabagas neilgai pasidžiaugė. Mat pametė kažkur. Reiks kitą kartą vėl nupirkt. Jis kai mėgėjas nuolat visokiais šepetukais dantis krapštinėtis, tai itin geras reikalas, o dar ir "smirda" jo mėgiamais kvapais :D


Šie dantų šepetėliai – pačios gamtos mums dovanota natūrali dantų priežiūros priemonė, kurią naudojant nebereikia nei dantų pastos, nei dirbtinių šepetėlių.
Artimųjų Rytų šalyse, Afrikoje natūralūs dantų šepetėliai sewak arba miswak plačiai naudojami ne vieną tūkstantį metų, o auga jie kaip pasakose - „ant medžių“. Teisingiau – po medžiais: arak, taip tose šalyse vadinami persinės salvadoros (bot. Salvadora persica) medžiai, turi ypatingas šaknis, ir vietiniai gyventojai seniausiai šia ypatybe naudojasi. Natūralesnės ir paprastesnės dantų valymo priemonės nerasi : per visą šaknies ilgį eina tvirti celiuliozės plaušeliai – tereikia nulupti juos slepiančią žievę ir dantų šepetėlis paruoštas! Šią tradicinę higienos priemonę Rytų kraštuose naudoja visi – nuo mažiausių pyplių lakstančių gatvėje iki milijonierių. Pasaulio sveikatos organizacija taip pat rekomenduoja šį tūkstantmečius skaičiuojantį natūralų šepetėlį naudoti burnos higienai.

Tačiau ne vien šis išorinis panašumas pelnė persinei salvadorai „dantų šepetėlių“ medžio vardą. Specifinį garstyčių, pipirnės, krienų kvapą turinti šaknis turtinga mineralinių medžiagų ir vitaminų. Jų dėka sewak dantų šepetėliai yra viena geriausių natūralių burnos higienos priemonių, apsauganti nuo dantų karieso ir apnašų, balinanti dantis ir stiprinanti emalį. Naudojant reguliariai padeda pašalinti nuo rūkalų, kavos ir pan. atsiradusias dėmes. Gera dantenų masažo priemonė.

Naudojimas: nulupti maždaug 0,5 cm žievelę, išskirstyti po ja esančius plaušelius; valyti dantis po kiekvieno valgio, ar bet kada panorėjus. Laikyti švariai, ne aukštesnėje kaip 20 C° temp. Atnaujinti šepetėlį paprasta: nukirpti naudotą viršūnėlę ir nusilupti naują sluoksnį. Rekomenduojama tai daryti kasdien, nes aktyvios substancijos naudojant išnyksta, o plaušeliai apdulka ir susitepa. Jei šaknis išdžiūna, galima ją kelioms valandoms pamerkti į vandenį.
Visa info apie juos http://aromata.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...